Choose your language

U bevindt zich hier:  Home >

Herinneringen en medailles

Voor uw deelname aan de Airborne Wandeltocht ontvangt u na inlevering van een correct ingevulde wandelkaart een herinnering in de vorm van een medaille of wing met volgnummer.

De eerste medaille en vervolgens iedere vijfde bieden de mogelijkheid tot het aanbrengen van de volgende vier volgnummers. Deze medailles hebben de verschillende Airbornethema's als onderwerp en zijn in de loop der jaren ontworpen door verscheidene medailleurs. Het merendeel van de volgnummers is uitgevoerd als "wing" met in het midden het nummer.

De wing is afkomstig van het embleem van de Engelse Parachute Regiment, welke een grote rol speelde bij de luchtlandingen in september 1944.

©Airborne Wandeltocht - Herinneringen

Ter gelegenheid van de 65e Airborne Wandeltocht werd door Roger Beets de 65e medaille en groepsprijs ontworpen op basis van het aan de Oosterbeekse gemeenschap geschonken kunstwerk 'Soldaat met Bloemenmeisje' van de kunstenares Fransje Povel-Speleers.

 

©Airborne Wandeltocht - Groepsprijs 65e AW 2011

De groepsprijs van de 66e Airborne Wandeltocht, ontworpen door Susan Wolters is een eerbetoon aan alle veteranen uit de Slag om Arnhem. Het toont het portret van Johnny Peters, Arnhem veteraan en voorzitter van de Arnhem Veterans Club.

©Airborne Wandeltocht - Groepsprijs 66e AW 2012


MEDAILLES WORDEN NA 12.00 UUR UITGEREIKT!