Choose your language

U bevindt zich hier:  Home >

Vragen

Veel gestelde vragen

 

V: Wanneer is de Airborne Wandeltocht?
A: De Airborne Wandeltocht wordt ieder jaar gehouden op de eerste zaterdag in september.

V: Waar is de startplaats?
A: De startplaats is op het sportpark "Hartenstein" aan de Talsmalaan in Oosterbeek, achter het Airborne Museum.

V: Wanneer krijg ik de betaalde kaarten toegezonden?
A: U krijgt geen kaarten meer toegezonden. U kunt het via internet bestelde e-ticket zelf (in zwart/wit of kleur) uitprinten. Dit e-ticket is uw startkaart. Startkaarten zijn ook verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen (vanaf medio augustus) en op de wandeldag zelf op het startterrein.

V: Waar kan ik aangeven hoe vaak ik de wandeltocht dit keer loop?
A: Op het e-ticket dat u thuis uitprint of op de startkaart die u in de voorverkoop of op het startterrein koopt, is een ruimte aangegeven waar u het getal kunt invullen. Dit getal is bepalend voor de herinnering die u na het volbrengen krijgt uitgereikt.

V: Als ik me heb opgegeven, betaald heb en mijn kaart ontvangen en ik ben op de dag zelf ziek, krijg ik dan mijn geld terug?
A: Nee, uw geld krijgt u niet terug en vervalt aan het hulpfonds, v/h Stichting Lest We Forget

V: Als ik me voor 15 kilometer heb opgegeven en ik wil op de dag zelf een andere afstand lopen, kan dat?
A: Ja dat is mogelijk; zet een kruis door de eerste afstand en omcirkel de vervolgens gekozen afstand

V: Waar kan ik in Oosterbeek parkeren?
A: Wij adviseren u zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen en gebruik te maken van P&R plaatsen bij de NS-stations. Komt u toch met de auto naar Oosterbeek, volgt u dan de aangegeven 'P'-routes. Parkeer niet waar dit verboden is: uw auto wordt weggesleept! En zet uw navigatiesysteem uit i.v.m. de wegomleidingen.

V: Hoe laat moet ik binnen zijn?
A: De controleposten sluiten om 17.00 uur en de wandelbureaus om 18.00 uur; na dat tijdstip worden geen medailles meer verstrekt.

V: Mag ik mijn hond mee laten wandelen?
A: Er bestaat in principe geen bezwaar tegen het meenemen van uw hond, echter u kunt uw hond niet inschrijven tegen betaling en uw hond ontvangt ook geen medaille. Wij attenderen u er echter op dat het gezien de drukte op het parcours verstandig is om goed na te denken over het meenemen van uw hond; deze ziet al gauw door de benen het parcours niet meer en kan al snel onder de voet worden gelopen!

V: Mag ik met rolstoel of scootmobiel op het parcours?
A: Wij hebben er alle begrip voor dat minder validen graag aan de wandeltocht mee willen doen, maar benadrukken dat het hier om een wandeltocht gaat. Daarnaast zijn er delen van het parcours absoluut ongeschikt. Op basis van onze ervaringen ontraden wij rolstoelgebruikers ten zeerste om deel te nemen aan de Airborne Wandeltocht omdat delen van de route onverhard en dus minder goed begaanbaar zijn. Dat geldt zeker op momenten dat door (zware) regenval delen van deze onverharde routedelen zeer slecht begaanbaar zijn. Ook bij situaties van langdurige droogte worden de onverharde paden moeilijk begaanbaar.
We kunnen het echter niet verbieden. Wij geven wel het advies om wat later te starten zodat de grootste drukte voorbij is (vanaf ongeveer 11.30 uur)

V: Is er een defilé?
A: Ja, er is een officieel defilé aan de voorzijde van het Airborne Museum. Na het openingswoord van de voorzitter om 11.00 uur, volgt na het spelen van "The last Post", één minuut stilte. Daarna is het officiële gedeelte, waarbij burgemeester van de gemeente Renkum en andere hoogwaardigheidsbekleders het defilé afnemen.

V: Mogen wij ook eerder starten?
A: Neen, dat kan helaas niet en wij verzoeken u ook vriendelijk dat ook niet te willen om gedrang bij de start te voorkomen. Ook loopt u de kans om dan (vervroegd) op weggedeelten te komen waarvoor nog geen passende verkeersmaatregelen van kracht zijn. U brengt uzelf en anderen hierdoor onnodig in gevaar.

V: Mag ik met Nordic-stokken lopen?
A: De organisatie is geen voorstander van het gebruik van deze hulpmiddelen. U wordt wel dringend verzocht andere wandelaars hier niet mee te hinderen.

V: Waar vind ik de reglementen van de Airborne Wandeltocht?
A: Deze staan vermeld onder het item 'Deelnemen' en klik vervolgens op 'Reglementen'

V: Hoe is mijn privacy gewaarborgd?
A: Kijk hiervoor in de privacy-verklaring, klik hier.

V: Wat is uw beleid ten aanzien van cookies?
A: Kijk hiervoor in de privacy-verklaring, klik hier.

V: Hoe kan ik doneren aan het vfonds?
A: Dat kan door te doneren via de BankGiro Loterij

U kunt het vfonds steunen via de BankGiro Loterij waarvan zij één van de goede doelen zijn. Dit kan als volgt: u kunt bellen naar de ledenservice via 0900 300 1600. Hier kunt u aangeven een lot te willen kopen dat geoormerkt is voor het vfonds. U kunt via deze link ook een voor het vfonds geoormerkt lot kopen

 

Heeft u een vraag voor de organisatie die hier niet vermeld staat, klik dan hier.