Choose your language
U bevindt zich hier:  Home > Nieuws

Nieuws

Trompetterkorps KMAR sluit 70e AW jubileum af
10-11-2016 15:00

Het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee sluit deze maand met een tweetal concerten het 70e jubileumjaar van de Airborne Wandeltocht af. De concerten worden het jubilerende evenement aangeboden door de commandant van het Trompetterkorps en worden gehouden in de Vredebergkerk in Oosterbeek.

Op de dag van de Airborne Wandeltocht opent dit orkest traditiegetrouw het officiële defilé, direct achter het vaandel van de organiserende Politie Sportvereniging ‘Renkum’. Daarbij voert het orkest een groot detachement aan van de mannen en vrouwen van de Koninklijke Marechaussee.

Het Trompetterkorps verzorgt –als muzikaal ambassadeur van de Koninklijke Marechaussee- de muziek ten behoeve van het Koninklijk huis, het Ministerie van Defensie en de Koninklijke Marechaussee met haar ketenpartners in het bijzonder. Het beroepsorkest, dat optreedt in fanfarebezetting, bestaat uit een 60-tal reservisten en musici met een deeltijdfunctie. Daarnaast zijn er ook een aantal reguliere marechaussees die deel uitmaken van het orkest.

Het Trompetterkorps is op 12 april 1950 opgericht als militaire drumband en kreeg signaaltrompetten en trommen van de burgerij van Apeldoorn. De drumband bestond uit een kleine kern van beroepspersoneel en marechaussees in opleiding van het opleidingscentrum in Apeldoorn. Het Trompetterkorps is een aantal keer veranderd van bezetting, voor het laatst in 2005. Sinds die tijd is het een fanfareorkest. Uit het fanfareorkest kunnen kleinere ensembles worden samengesteld waaronder een big band, jazz- en popcombo, koperkwintet en saxofoonkwartet.

Het Trompetterkorps heeft aan vele taptoes deelgenomen en is een graag gezien gast in Australië, Canada, Denemarken, Finland, Nieuw-Zeeland, Rusland en (uiteraard) Nederland.

De concerten worden gegeven in de Vredebergkerk in Oosterbeek op 18 en 19 november. Enkele stukken zullen hier voor het eerst ten gehore worden gebracht, waaronder een speciale Market Garden mars. Nick Lemmens, oorlogsveteraan van de nieuwe generatie, zal de avond vocaal opluisteren. De presentatie wordt verzorgd door Henk Mouwe.

 De eerste avond is een besloten avond. Zaterdag  19 november is voor de leden van de Politie Sportvereniging ‘Renkum’, genodigden en belangstellenden. Er zijn voor de zaterdag nog enkele gratis kaarten beschikbaar; vanaf 11 november verkrijgbaar bij Kapsalon Ruigendijk in de Weverstraat 77 in Oosterbeek. Het concert begint deze avond om 19.30 uur.


<< November 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Terug naar overzicht