Choose your language
U bevindt zich hier:  Home > Nieuws

Nieuws

Nieuw record voor jubilerende wandeltocht
05-09-2016 18:00

De 70e jubileumeditie van de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek bracht afgelopen zaterdag 36.191 wandelaars op de been. Een nieuw record voor de grootste eendaagse wandeltocht van de wereld.

Marsleider Wilma Luckel kijkt tevreden terug: “Dit is weer een kers erbij op de jubileumtaart, zullen we maar zeggen. Die overigens voortreffelijk smaakte” voegt ze er lachend aan toe. Luckel vervolgt: ”De aanwezigheid van de veteranen was natuurlijk het mooiste cadeau, niet alleen voor ons of voor de wandelaars, maar eigenlijk voor henzelf. Zij hebben volop genoten van alle aandacht, de sfeer, de bloemen, maar heel veel nog van de kinderen die hen spontaan kwamen begroeten.”

De wandeltocht is overigens prima verlopen, zonder noemenswaardige calamiteiten. “Het verkeer liep door de enorme belangstelling enige tijd vertraging op door een file op de toevoerweg naar het nieuwe parkeerterrein.” zo laat woordvoerder Roger Beets weten. “Direct bij de eerste indicatie door Rijkswaterstaat heeft onze verkeersafdeling doorgepakt met een reserveterrein op Papendal. Toen zij wilden gaan omzetten, was het fileprobleem al weer opgelost.” vult Beets aan.

Onder absoluut ideale weersomstandigheden waren de wandelaars eveneens getuige van een flyby van historische vliegtuigen van de SKHV, die een eregroet kwamen brengen aan de jubilerende wandeltocht. Oosterbeker en stuntvlieger Frank Versteegh volgde hen op een afstand en maakte fraaie beelden, te zien op vimeo.com.

Wilma Luckel is in haar nopjes: “We kunnen tevreden terugkijken op een geweldige 70e editie die met mooie cijfers de boeken in kan. Wat niet betekent dat we voldaan achterover leunen.” vervolgt ze. “We gaan morgen al beginnen met de eerste evaluaties en er zullen er nog vele volgen, om weer te leren van hetgeen minder goed ging en ons weer beter voor te bereiden op de 71e editie.” Luckel besluit: “De inzet van alle vrijwilligers zowel van de organisatie als ook externen is opnieuw van grote waarde voor ons geweest en wil ik opnieuw weer hartelijk bedanken.” De volgende editie vindt plaats op zaterdag 2 september 2017.

 

 

<< September 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug naar overzicht