Choose your language
U bevindt zich hier:  Home > Nieuws

Nieuws

02-08-2016 10:00

War Child aanwezig bij jubilerende Airborne Wandeltocht

Bij de komende Airborne Wandeltocht op 3 september in Oosterbeek zal dit jaar voor de eerste keer, War Child aanwezig zijn om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Het overkoepelende element van War Child en de Airborne Wandeltocht, is dat beide partijen zich inzetten voor slachtoffers, militairen en gevolgen van oorlog. De Airborne Wandeltocht doet dat in de vorm van herdenken van de gesneuvelde militairen. War Child strijdt voor een betere toekomst van de huidige generatie oorlogskinderen. Hier komen verleden, heden en toekomst bij elkaar.

War Child verleent steun aan kinderen die in een oorlog verkeren of daaruit gevlucht zijn. Er zijn programma’s ontwikkeld met als doel oorlogstrauma’s te verwerken. Kinderen krijgen een veilige plek (safe space) aangeboden waarin ze leren zich  te uiten, contact te maken met anderen en vertrouwen te krijgen in hun  toekomst. Daarmee krijgen ze de kans om te worden wie ze willen zijn. Sterke volwassenen, die juist door hun ervaring en hulp geleerd hebben om met conflicten om te gaan, een ruzie kunnen oplossen, zonder geweld en met vertrouwen. Zo  kunnen zij ook weer bijdragen aan een samenleving zonder oorlog. Dat is de missie van War Child en dat is wat we doen  In 13 landen wereldwijd, en ook sinds dit jaar, met vluchtelingen uit de oorlogen, in Nederland.

War ChildWar Child participeert onder meer in het Jeugdproject van de jubilerende wandeltocht. De wijze waarop is nog even een verrassing. Op deze wijze wil War Child de jongere deelnemers ook het besef bijbrengen dat er vele duizenden kinderen in de wereld zijn die niet zomaar even met een wandeltocht kunnen meedoen.

Onlangs was War Child ambassadeur Guus Meeuwis te gast in Wolfheze bij de Prinses Beatrixschool, waar de kinderen van groep 8 hun eindmusical ‘De Koning te rijk’ presenteerden. 'Fantastisch dat deze kinderen zich inzetten voor andere kinderen in oorlogsgebieden. Zij trekken zich het lot van hun leeftijdsgenoten erg aan', vertelde Meeuwis na afloop. De achtstegroepers van de Prinses Beatrixschool waren dit jaar de winnaars van de VIP-première van de War Child-schoolmusical.

De Airborne Wandeltocht wordt dit jaar voor de 70e maal gehouden op zaterdag 3 september in Oosterbeek. De wandeltocht kent afstanden van 10, 15, 25 en 40 km en staat open voor iedereen. Startkaarten kunnen worden gekocht via de website www.airbornewandeltocht.nl en vanaf de 2e week augustus via voorverkoopadressen in de regio. Ook op de wandeldag zelf kunnen startkaarten (tegen een hoger tarief) aangeschaft worden.


<< August 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug naar overzicht